Sok embert érint az alacsony vérnyomás betegség

A cikket eddig megtekintette 989 olvasó - 2015-09-02

A vérnyomás kóros értékeinek egészségre gyakorolt hatásaival az orvostudomány rengeteget foglalkozik. A legtöbbször azonban a magas vérnyomást emlegetik. Ugyanakkor meglepően sok ember problémája az alacsony vérnyomás, azaz a hypotonia is. Nem is gondolnánk, hogy több millió ember szenved az alacsony vérnyomástól: reggelente nehezen szedi össze magát, bágyadt és kimerült. Nehezen tudnak koncentrálni, szédülés környékezi őket, egyesek el is ájulnak, mivel az agy nem kap elegendő vért. A betegség főként a fiatal nőket érinti.

Akkor beszélünk hypotoniáról, ha a vérnyomás szisztolés, felső értéke tartósan 100 Hgmm alatt van.

A magas, de az alacsony vérnyomásnál sem a betegséget kell kezelni, hanem annak kiváltó okait kell feltárni és orvosolni.

Állapotunk javítása érdekében akkor tudunk a legtöbbet tenni, ha változtatunk életmódunkon. Talán az egyik legfontosabb, amely más betegség megelőzésében is nagy szerepet játszik, a megfelelő folyadékbevitel, napi minimum 2-3 liter, amely lehetőleg szénsavmentes ásványvíz formájában történjen meg. Figyelni kell a zöldség, gyümölcs fogyasztásra, a kevesebb szénhidrátbevitelre. Ennél a betegségnél kiemelten fontos a rendszeres testmozgás, hiszen emeli a vérnyomást, így sokat segíthet a vérnyomás értékének normalizálásában.

Mindezen túl, számos természetes módszer létezik a hypotonia kezelésére. Érdemes a megfelelő komplex kezelésről, az életmód változtatásáról szakember, leginkább természetgyógyász segítségét kérni.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig