Spórolási tippek a háztartásban kezdőknek és haladóknak

A cikket eddig megtekintette 1 909 olvasó - 2015-06-08

Néhány hasznos ötlet következik, melyet érdemes betartani, ha valóban szeretnénk spórolni. Ami kicsivel túlmutat a “kapcsold le a villanyt” mondaton.

Bevásárolni sose induljunk el üres gyomorral, éhesen. Mert akkor olyan dolgokat is megveszünk, amelyeket megkívánunk. Mielőtt elindulunk, együnk, és akkor valóban csak azt fogjuk megvenni, amire szükségünk lehet. Írjunk bevásárló listát, az sokat segíthet, mivel akkor sem veszünk fölöslegesen, amit megkívánunk. Pénzt szintén annyit vigyünk, amennyire szükségünk lehet. Ekkor valóban nem tudunk semmi fölösleget vásárolni.

Előfordul, hogy szükségünk lehet egy új mobiltelefonra a tablet és laptop mellett. Semmi vész, aludjunk rá párat. Ha még utána is úgy gondoljuk, hogy valóban kellene, várjunk vele még egy hetet, talán ez idő alatt meggondoljuk magunkat. Amennyiben a hét alatt csak nem változik a véleményünk, akkor megvehetjük.

Valóban jó spórolási ötletnek számít, ha minden héten egy napot arra használunk, hogy nem veszünk semmit, nem költünk semmit. Iktassunk be egy ilyen napot minden hétre. Meglátjuk, mennyire hasznos lehet.

Cseréljük le az égőket energiatakarékosra. Sokkal jobban megéri, persze drágábbak lehetnek, de igen rövid idő alatt megtérül a rájuk fordított beruházás. Azokban a helyiségekben ne égjenek a lámpák fölöslegesen, ahol nem tartózkodunk. Valamint a vízcsapot ne folyassuk nagy sugárral, ha csak kezet mosunk. A WC-nél se mindegy, mennyi víz csorog le a tartályból.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig