Széfszolgáltatás vagy saját széf? Előnyök hátrányok.

A cikket eddig megtekintette 460 olvasó - 2017-07-12

Ha értéktárgyaink biztonságos tárolása a cél, akkor alapvetően kétféle megoldás közül választhatunk. Igénybe vesszük valamelyik bank széfszolgáltatását, vagy beszerzünk egy megfelelő minőségű széfet. Míg korábban a legtöbben a széfbérlés mellett döntöttek, addig a napjainkban elérhető széf kínálat már inkább a második lehetőségnek kedvez. Minden extrával ellátott széfeket szereltethetünk be otthonunkba, így bármikor hozzáférhetünk értékes adattárolóinkhoz, ékszereinkhez, vagy éppen a tárolt készpénzhez. Miként a legtöbb esetben, így széfek kapcsán is felmerül a kérdés, hogy vajon melyik megoldás éri meg jobban.

 

A helyzet hasonló, mint az autóbérlés kapcsán. Fizethetjük a bérleti díjat hosszú hónapokon, éveken keresztül, de attól még nem lesz saját, bármikor rendelkezésre álló gépjárművünk. Ugyan egyes bankok a kiemelt ügyfeleknek akár ingyenesen is rendelkezésre bocsáthatnak széfszolgáltatást, de a jellemző nem ez. A rendszeresen fizetett összegért ugyan maximális biztonságban tudhatjuk a széfben elhelyezetteket, de mi a helyzet a bármikor lehetséges hozzáféréssel? A nyitvatartási idő bizony igencsak megnehezíti ezt, hogy a privát szféráról már ne is szóljunk. Legtöbben ma már nem szeretünk elmenni azért a bankba, hogy elintézzük a széf tartalmával kapcsolatban szükségessé váló dolgokat.

 

Ilyenkor jön a képbe a széfvásárlás, amihez ma már nagyon sokféle berendezés megtalálható a kínálatban. A Széf webáruház tapasztalatai is azt mutatják, hogy napjainkban nem csak a cégek döntenek a saját széf mellett, hanem a magánszemélyek is. A szakemberek rendszeresen felhívják a figyelmet arra, hogy a választott eszköz akkor nyújtja legnagyobb biztonságot, ha annak elhelyezésére is figyelmet fordítunk. Hasznos lehet az ingatlan biztonságtechnikai rendszerekkel való felszereltetése is. A kamerák, a rácsok és az ezekkel együtt járó biztonsági cégek felügyelete sokszor éppen elég visszatartó erőnek bizonyul az illetéktelen személyek számára.

 

Ugyan kétségtelen, hogy a bankok kimagasló minőségben nyújtják széfszolgáltatásaikat, de a trendek egyre inkább a saját, otthoni széf kialakítása mellett szólnak. A beszerelés munkálatait megéri mindenképpen profikra bízni, a választáskor pedig tartsuk szem előtt azt, hogy mit szeretnénk elhelyezni majd benne. Akár speciális laptop széf mellett is dönthetünk, ha elsősorban az azon tárolt adataink és a készülék védelme a legfontosabb számunkra.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig