Szobadekorációs tippek tiniknek – néhány ötlet

A cikket eddig megtekintette 2 636 olvasó - 2014-11-16

Nagyon fontos, hogy a tinik jól érezzék magukat otthon. Ha az iskolából hazamennek, tudjanak nyugodt körülmények között tanulni. Fontos szempont, hogy otthon, a saját szobájukban tudják az iskola fáradalmait is kipihenni. Néhány tipp, ötlet talán segíthet ebben.

A színek nagyon fontos szerepet kapnak a szoba hangulatában. A lányok nem csak a rózsaszínt szerethetik, van még sok-sok szín ezen kívül is. A világosabbak a szebbek, azok tágítják a szobát. A fiúk inkább a kék felé hajlanak, ahol a bútorok is illenek a kék színhez. Természetesen a szoba akkor szép, ha minden színe harmonizál a másikkal.

Ne legyen tele a szoba bútorokkal, inkább csak a legpraktikusabbakkal. Legyen benne ágy, szekrény, íróasztal, fotel meg még néhány fontosabb bútor. Szépek a fa bútorok, lehet őket festeni a szoba színvilágára.

Szőnyeg, függöny és párna, ha harmonizál, az a legjobb. Nagyon fel tudja dobni ez a hármas a szoba hangulatát, persze csak akkor, ha mennek egymáshoz. Egy varrógép és néhány textil csodákra képes. De egy vidám ágytakaró is igazán remekelhet a szobában.

Kiemelten fontos dolog, hogy a kisgyereket engedjük kibontakozni. Engedjük, hogy olyan legyen a szobája, amilyent ő szeretne. Ha rózsaszint szeretne, akkor legyen neki olyan. Ha My little pony a kedvence, akkor hadd legyen my little pony-s a szobája. A szülő feladata, hogy fogja a gyerek kezét, és engedje eligazodni a lakberendezés bonyolult útvesztőjében, akkor is, amikor ez még nekünk is elég bonyolult feladat.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig