A tánc, az élet sója

A cikket eddig megtekintette 299 olvasó - 2018-04-09

Vannak olyan elfoglaltságok, melyek teljes embert követelnek. Nem csak fejben kell ott lenni, de a testet is muszáj olyan állapotba hozni, amely alkalmas a felé támasztott követelményeknek való megfelelésre. A szenvedéllyel végzett munkának azonban előbb vagy utóbb biztosan meg lesz a gyümölcse. Így van ez a táncosok világában is, mely sokkal keményebb, mint azt a legtöbben elsőre gondolnák. Az évek múlása sem kedvez a színpadon állóknak, bár tény, hogy akad számos példa arra, hogy a mozgás megfiatalít és fiatalon is tart.

 

Sokan csak a hétvégi szórakozás alkalmával élik ki a magukban élő táncösztönt. Ha ez nem bizonyul elégnek, és a külső megerősítések is amellett szólnak, hogy profi szinten lenne érdemes foglalkozni a területtel, akkor megéri egy jó tánciskola után nézni. Járhatunk hetente egyszer-kétszer társastánc órákra, de ez kevés lesz ahhoz, hogy beindítsuk karrierünket. A felsőoktatás remek lehetőségeket tartogat, de akár korábban is elkezdhetünk bepillantani ebbe a világba. Van olyan tánciskola profi oktatókkal, amely már az ötödik évfolyamtól várja a tánc iránt rajongó diákokat. A rendszeres táncórákon túl színpadi fellépésre is akad majd lehetőség, hogy a későbbiekben való elhelyezkedési esélyekről már ne is szóljunk.

 

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy csak a legjobbaknak sikerülhet olyan karriert elérni, amely álmaikban szerepel. A kitartó munka nem maradhat el, de az is lehet, hogy jó néhány sikertelen próbálkozás után jön majd csak a megfelelő musical, táncos darab, ahol bizonyítható a tehetség és a rátermettség. A fizikai erőnlét éppen úgy megszerezhető, mint a színpad jelenléthez nélkülözhetetlen magabiztosság. Vannak, akik kifejezetten erre termettek, másokban megvan a tehetség, de annak kibontakoztatása is lényeges. Ebben igyekszik segíteni az olyan tánciskola, amely a legjobb szakemberekkel áll a fiatalok rendelkezésére.

 

A tánc magánemberként és persze profi táncosként is sokat hozzáad az élethez. Magabiztosságot szerezhetünk általa, vagy éppen levetkőzhetjük a mindennapi gátlásokat. Új energiákat mozgósít bennünk és nem utolsó sorban megadja azt a bizonyos pluszt, amelyet sokan hiányolunk életünkből.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig