Természetes egészségmegőrzés 9 alaptétele az időskorban

A cikket eddig megtekintette 1 168 olvasó - 2015-10-13

Legfontosabb kincsünk az egészségünk. Sajnos az emberek többsége, csak akkor döbben erre rá, amikor már megbetegszik. A mai felgyorsult világunkban nem a sima megfázás, influenza jelenti a legnagyobb veszélyt, hanem az úgynevezett civilizációs betegségek, mint például a rák, a szív- és érrendszeri megbetegedések. Pedig számos módja van a természetes egészségmegőrzésnek.
A természetes egészségmegőrzés 9 alaptételének kidolgozása Dr. Oláh Andor természetgyógyász nevéhez fűződik.

Az első alaptétel a szervezetünk sejt szintű méregtelenítése. A mindennapok során számos káros anyag ér bennünket a bőrön, légző rendszerünkön, a táplálkozásunkon keresztül, amitől meg kell tisztítani szervezetünket.

A második alaptétele a helyes, változatos táplálkozás. Dr. Oláh Andor a vegetáriánus (reform) étrend kialakítását javasolja.

A harmadik alaptétele a személyiségfejlesztés, az önmegvalósítás, hozzáállásunk formálása.

A rendszer 4. eleme a lelki gyakorlat, a jóga, a meditáció. Ötödik alaptétele a lelki gyakorlatok alkalmazása, a meditáció, a pozitív gondolatok, éneklés, zenehallgatás. A betegségek sok esetben lelki okokra vezethetők vissza, de ha időt fordítunk a lelki megnyugvásra, feltöltődésre sokat teszünk egészségünkért.

A 6. alaptétel az aktív és passzív mozgás, mozgatás. Rendszeresen sportoljunk, legyen az kerékpározás, túra, futás, tánc, bármi. Ehhez a tételhez sorolta a neves szakember a masszázst és a talpmasszázst is.

Az egészségmegőrzés hetedik pillére a természetes alvás, hiszen szervezetünk ilyenkor regenerálódik. Célszerű, hogy legalább hét órát, ha lehet 9-től 4 óráig vagy 10-től 5 óráig aludjunk, de mindenképpen éjfél előtt kerüljünk ágyba.

Jelentős szerepe van egészségünk megtartásában a fitoterápiának,  azaz a gyógynövényekkel gyógyításnak, hiszen a természet megadta számunkra mindazt, ami az egészségünkhöz kell.

Emellett 9. alapelve lehet a természetes egészségmegőrzésnek a föld, víz, tűz, levegő, mint elemek gyógyító hatásainak igénybevétele.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig