Természetes illatosítók otthonunkba

A cikket eddig megtekintette 792 olvasó - 2015-08-09

Ha megálltak a különböző orrfacsaró szagok a lakásban, akkor eltüntetheted őket ezekkel a kellemes és természetes illatokkal. A cigarettafüst vagy éppen a konyhából kiáradó ételszag nem a legjobb lakásillatosító, márpedig ha nincs otthon szagelszívód, vagy éppen nem tudsz ablakot nyitni, akkor szinte fojtogató tud lenni az állott szag. Ezért érdemes olyan természetes anyagokat bevetned a szagmegszüntetés folyamatába, amelyek még az otthonodat is díszesebbé teszik.

A levendula nemcsak a molyok ellen véd, de tüll tasakba csomagolva még dekoratív is, miközben kellemes illatot áraszt. Akassz fel belőle néhány zsákocskát szerte a lakásban. A citromfű nemcsak szép, de citromos illatot is áraszt magából. A szagok ellen azonban a leghatásosabban illóolaj formájában tudod bevetni. Bármilyen természetes illóolajjal felfrissítheted otthonodat. Gyertyára vagy vízbe csepegtetve magába szívja a szagokat, cserébe pedig mesés illatot sugároz.

A vanília, ha kettévágod, igazán jó illatot áraszt magából. Egy világos tányérkompozícióra helyezve ráadásul az asztal éke is lehet. A narancshéj köztudottan felélénkíti az áporodott levegőt. A megszáradt gyümölcsszeleteket akaszd ki a lakásban, és élvezd az illatukat. A szárított virágok, valamint a potpourri nemcsak meseszépen mutatnak, de csodásan illatoznak is. Tedd őket üvegvázába!

A kamilla nemcsak gyógynövény, hanem remekül magába szívja a szagokat is. Virágából és használt harisnyából készíts kis batyukat, és akaszd fel őket. A csillagánizst nem csak ételízesítéshez használhatod, hanem illatosításhoz is, ráadásul már önmagában is nagyon mutatós. A menta díszes levelei nemcsak a konyhát dobják fel, hanem még mesés mentolos illatot is árasztanak.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig