Felfedezőknek és kalandoroknak: TOP 5 úticél ami kimozdít a komfortzónádból

A cikket eddig megtekintette 17 olvasó - 2022-10-21

Olyan utazási célpontot keresel, a mit könnyedén elérhetsz? Akár autóval is el tudsz kirándulni odáig anélkül, hogy sok pénzbe és időbe telne? Ne mindig az egyszerűséget válaszd, hiszen kicsit távolabb is bőven akadnak látnivalók. Ebben a cikkben olyan úticélokat osztunk meg veled, amelyek garantáltan kimozdítanak a komfortzónádból. Legyen szó bármelyik európai országról, nagyobb városról, vidéki területről, a kontinensen bőven akad olyan helyszín, ahol még nem jártál.

Ezeket fedezd fel, ha újdonságra vágysz!

A könyvek, a barátokkal megszervezett társasági események, és persze az online pörgetős játékok is szerezhetnek kellemes élményeket. Új dolgokat tanulsz meg, kikapcsolódsz, másképp stimulálod az agyadat. Az utazással azonban még inkább szélesítheted a látókörödet. A Deluxe csapatánál dolgozó Szilágyi Judit szerint a “legizgalmasabb dolog az utazásban az új kultúrák felfedezése”. Nem muszáj azonban messze menni, hogy télen napozhass, esetleg nyáron síelhess.

Az örök tavasz szigete

A Kanári-szigetek például egy olyan hely, ahol mindig tavasz van. Bár autóval nem elérhető, azonban rengeteg repülőjáratra ülhetsz fel, még a téli időszakban is, hogy egy kicsit kiélvezhesd az ottani időjárást. Azok számára, akik nem annyira kedvelik a kulturális dolgokat, azoknak kiváló opció lehet, hiszen varázslatos helye, tele felfedezésre váró szépségekkel. A tengerpartok csábítóak, ha pedig meguntad a napozást, akkor érdemes ellátogatni az egyedi természeti kincsekhez.

Bár földrajzilag közelebb van Afrikához, a Kanári-szigetek Spanyolország részét képezik. Autonóm közösség, ennek hatására pedig bőven akad spanyol szokás és étel. A hétköznapi életfelfogás is inkább a déli országhoz hasonló. A hét nagyobb és a számos kisebb szigetcsoport legismertebb tagja Tenerife, a Gran Canaria, Fuerteventura és Lanzarote. Mindegyik elérhető repülőgéppel és bár hasonlítanak egymáshoz, rengeteg dologban térnek el a másiktól. Ezáltal mindegyik más-más okból érdemes felkeresni és felfedezni.

Franciaország, ahol egyszerre látogathatsz várost és fürödhetsz az óceánban

Ha viszont vágysz a kulturális élményre, akkor érdemes Franciaországba utaznod, ahol Párizsban a mennyei ételek, Provence-ben pedig a csodálatos tájak várnak rád. Mindegy, hogy melyik évszakban látogatsz el az országba, hiszen mindig van mit látni. A főváros tele van nevezetességekkel, míg a borvidéken gyönyörű levendulásokban és szőlősökben sétálgathatsz. Nem messze innen pedig akár az óceánban is megmártózhatsz. Ez garantáltan ki fog téged mozdítani a komfortzónádból! Gondolj csak bele, hogy mennyi filmet és sorozatot forgattak már ezen a vidéken!

Norvégia: az északi csoda

Az Európa északi részén található Norvégia mindig is egy csoda volt. A világ legboldogabb országa, ahol élmény kint lenni a természetben. Oslo egy nyüzsgő nagyváros, ahonnan azonban könnyen és gyorsan juthatsz ki felfedezésre váró területekre. Európa egyik legdrágább országa, azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy igen jó gazdasági helyzetben vannak, így jó minőségű szolgáltatásokkal várják az idelátogatókat. Ha egy nem túl megszokott helyre vágysz, amely kimozdít a mindennapokból, akkor látogass el Norvégiába, az északi csoda országába!

Mauritius: pihenés és kirándulás egyben

A szigetre akkor utazz el, ha nemcsak pihenni szeretnél, hanem tartalmasan töltenéd el a nyaralásodat. A terület ugyanis tele van csodálatos látványosságokkal és természeti értékekkel. Itt  mindig meleg van, legtöbb esetben 29-33 fok, ráadásul októbertől áprilisig nem is nagyon esik az eső, az óceán pedig kellemes 26-28 fokos. Igaz, hogy nem túl közeli célpont, de érdemes felfedezni, ha egy olyan kultúrába nyernél betekintést, amire még sosem volt rálátásod.

Ibiza: a bulik szigete

Szeretsz partikra járni? Társaságban utaznál és ténylegesen kimozdulnál a komfortzónádból? Akkor vegyél egy jegyet és irány Ibiza! A szigetről mindenkinek a vad és féktelen bulizás jut eszébe először. A spanyol terület azonban jóval több ennél, hiszen igazon misztikus partokat és különleges csúcsokat fedezhetsz fel itt. A lélegzetelállító naplemente garantált, nem beszélve a türkiz tengerről és a fehér homokról. Kell ennél több egy varázslatos nyaraláshoz?

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig