Turbó üzemmódra kapcsolnak az EU pályázatok!

A cikket eddig megtekintette 500 olvasó - 2017-08-09

Új területeket hódítana meg vállalkozásával? Célja a fejlődés, de az ehhez szükséges források hiányoznak? Gondolt már arra, hogy kihasználja az EU pályázatok kínálta lehetőségeket? Ehhez természetesen szükség van a megfelelő színvonalon elkészített, szakmailag is kifogástalan pályázatra. Mind többen látják be, hogy a siker sokszor éppen azon múlik, mennyire profi végzi a pályázat elkészítését. Az EU pályázatok megírására szakosodott cégek között érdemes körültekintően választani, de ha sikerült rábukkanni a megfelelő referenciákkal rendelkezőre, akkor nincs más hátra, mint az álmok valóra váltása.

 

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy bár sok esetben vissza nem térítendő támogatásról van szó, mégsem vehetjük úgy, hogy a pályázaton elnyert forrás tulajdonképpen „ingyen jött pénz”. Minden érintettnek tudnia kell, hogy bizonyos, gyakran költségekkel járó kötelezettségekkel mindenképpen számolni kell még nyertes pályázat esetén is. Ennek ellenére azonban tény, hogy az EU által finanszírozott hazai projektek még mindig viszonylag olcsó megoldásnak számítanak a hitelfelvétellel vagy egyéb külső forrás igénybevételével összehasonlítva.

 

A téma iránt érdeklődve nagyon fontos, hogy figyelemmel kövessük az aktualitásokat, így ugyanis biztosan nem maradunk le egyetlen kedvezőnek ígérkező lehetőségről sem. A pályázatírásra szakosodott cégek nem csak a konkrét pályázatírói munka kapcsán nyújtanak segítséget, hanem gyakran ingyenes pályázatfigyelési szolgáltatással is rendelkezésre állnak, speciálisan saját igényeinknek megfelelően.

 

S hogy miért célszerű profikra bízni a pályázat írását? Ez a feladat rendkívül komplex tudást és szerteágazó ismereteket tesz szükségessé, melyekkel bizony laikusként sokszor nem rendelkezünk. Mivel a támogatásokért rendszerint nagyon sokan versengenek, ezért korántsem mindegy, hogy milyen színvonalon kerül benyújtásra a pályázat és tudunk-e többet, mást, meggyőzőbbet nyújtani a konkurenciánál. A pályázatírói munka lényege valahol ebben is rejlik, és persze a szakszerűségen, a csatolandó dokumentumok beszerzésén is. Fontos, hogy sikerüljön együttműködni a megfelelő szakértőkkel, vezetőkkel, hiszen így születhet meg a minden szempontból a vállalkozás céljait szolgáló pályázat. Persze nem mehetünk el a formai követelmények mellett sem, melyekkel a profi pályázatíró cégek tisztában vannak. Ne feledje, a siker gyakran azon múlik, mennyi erőt és szakértelmet fektetünk bele a pályázat elkészítésébe!

 

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig