Üvegpolc a fürdőszobába: hogyan néz ki a beépítés menete?

A cikket eddig megtekintette 11 olvasó - 2022-09-08

A lakberendezésben egyre nagyobb szerep jut az üveg felületeknek. Nem véletlen. Változatos felhasználhatósága, időtálló minősége és a benne rejlő izgalmas felületek az üveget a modern stílus egyik legnépszerűbb elemévé tették. A teraszkorlátok, a galériás kialakítása, a térelválasztás, vagy éppen az épített zuhanykabinok esetében egyaránt fontos szerep juthat az üvegnek. Apropó, fürdőszoba! Az üvegpolcok nemcsak praktikus tárolási lehetőséget kínálnak, hanem egyúttal a kis tereket is nagyobbá varázsolják.

Légies megjelenés és elegancia

Elegancia, trendkövetés, modern kialakítás – sorolhatnánk azokat az előnyöket, melyek az üveg felhasználása mellett szólnak. Igazán jól tud mutatni egy üvegpolc a fürdőszobában. Akár többet is kombinálhatunk egymással, ám a megfelelő alapanyagra és a biztonságos beépítésre mindenképpen hangsúlyt kell helyezni. Legyen szó a mosdó feletti területről, vagy a falon elhelyezett polcokról, az üveg légies megjelenést kínál, és egyúttal eleganciát is csempész a gyakran kis alapterülettel rendelkező fürdőszobákba is.

Helytakarékos megoldások

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fürdő tipikusan az a helyiség, ami túl kis mérettel rendelkezik. Az új építésű ingatlanokban már előszeretettel döntenek a méretesebb fürdőszoba mellett, hiszen ez már az otthoni wellness egyfajta színterének számít. Korántsem mindegy tehát, hogy minden szükséges eszköz és tárolásra alkalmas hely elfér-e.

Szakemberrel egyszerűbb

Az üvegpolc beépítéséhez feltétlenül szakemberre lesz szükség. Ez nemcsak az ideális kialakítással bíró alapanyag tekintetében lényeges, hanem az elhelyezés szakszerűségét illetően is. A helyszíni felmérés már gyakran egybeeshet a tényleges munkálatokkal, hiszen a folyamat nem igényel komolyabb előkészítést.

A fürdőszoba tipikusan az a helyiség, melyhez elsőként nyúlnak az ingatlantulajdonosok, ha felújításról van szó. Bár a korszerűsítés napjainkban inkább kiterjed a nyílászárók cseréjére, de ha a kényelemről van szó, akkor a fürdő mellett sem érdemes elmenni. Az üveg felületek megfizethető áron elérhetőek, a velük elérhető hatás pedig garantáltan hozza a vártakat. Fedezze fel az üvegben rejlő lehetőségeket akkor is, ha a fürdőszoba elemeinek kialakításáról, azok stílusos elhelyezéséről van szó!

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig