A YouTube fizetős lesz – új tartalom politika a Googlenél

A cikket eddig megtekintette 1 159 olvasó - 2014-11-25

Szeretjük hallgatni a zenét, és szeretjük nézni a videókat is, filmeket is. Megtehetjük, hisz rengeteg zene elérhető a YouTube zenei oldalán. Vannak emberek, akik reggeltől estig azt hallgatják, vagy nézik. Persze reklámokkal együtt, hisz ez a csatorna a reklámokból él. És bosszankodnak, amikor bejönnek az idegesítő reklámok. De lesz erre egy megoldás.

Előfizetéses havidíjas szolgáltatást indít a Google YouTube videó megosztója, ami lehetővé teszi, hogy hirdetések nélkül nézhessük meg kedvenc videóinkat és letölthessük azokat offline használatra. Még nem érhető el ez a szolgáltatás, de hamarosan elérhetővé válik, és remélik, hogy sokan fogják majd választani. Hisz ettől majd élvezetesebbek lesznek a megnézendő videók.

De nem kell megijedni, ez csak egy választható szolgáltatás lesz. Természetesen, ha nem ezt választjuk, akkor meg kell barátkoznunk az egyre idegesítőbb reklámokkal, amik a videók elején megjelennek. És nem kell fizetnünk külön ezért semmit.

Megoldás eddig is volt a bosszantó reklámokra, az Adblock egy ingyenes bővítmény, amit a böngészőkhöz lehet telepíteni. A kérdés az, hogy vajon meddig tudja még megfogni a YouTube reklámjait?

Létezik már néhány fizetős zenelejátszó oldal, a Spotify és a Pandora, valamint filmnézős oldal, mely a Netflix és a Hulu, melyek évek óta sikeresen működnek fizetős létükre. Talán a YouTube zenelejátszó oldalra is majd pozitívan fog hatni ez az újítás.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett eddig